شناسهٔ خبر: 184583 - سرویس پارلمان شهری
نسخه قابل چاپ منبع: روابط عمومی شورای شهر تهران

انتقاد رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا از ورود شهرداری به حوزه خرید تاکسی

تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با انتقاد از عدم شفافیت در پیش‌بینی درآمدهای شهرداری، بر لزوم اصلاح سیاست‌های مالی و تخصیص بودجه تأکید کرد.

به گزارش «نماینده»، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در سیصد و یکمین جلسه شورا و در جریان بررسی منابع و مصارف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ و با اشاره به ضرورت شفافیت مالی در شهرداری اظهار کرد: باید درآمدهای شهرداری را شفاف کنیم و نمی‌توانیم منابع مالی‌ داشته باشیم که در بودجه لحاظ نشده است. در متمم بودجه سال ۱۴۰۳ که اخیراً تصویب شد؛ ۶۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید تاکسی به شهرداری تهران اختصاص دادیم که معادل ۲۰ درصد مبلغ پیش‌پرداخت خرید ۲۷,۵۰۰ تاکسی است.

وی با انتقاد از ورود شهرداری به حوزه خرید تاکسی افزود: خرید تاکسی وظیفه شهرداری نیست. ما در کشور چندین خودروساز داریم که مسئولیت تأمین، فروش، نگهداری و تعمیر خودرو را بر عهده دارند. اما با وجود این، در شورا بودجه خرید تاکسی‌های خارجی برقی را به شهرداری تهران اختصاص دادیم. شهرداری هم این خرید را با شرایط یوزانس ۱۸ ماهه انجام داده است؛ به این معنی که پرداخت اقساط این تاکسی‌ها از یک سال و نیم بعد آغاز خواهد شد.

تشکری هاشمی با اشاره به واردات تاکسی‌های برقی گفت: گفته شده که ۲۰۰۰ تاکسی برقی وارد تهران شده است. قیمت این تاکسی‌ها بین یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعلام شده که به‌طور میانگین، از محل واگذاری آن‌ها ۲۴۰۰ میلیارد تومان درآمد برای شهرداری ایجاد می‌شود. سوال اینجاست که چرا در بودجه، حتی یک ریال از این درآمد پیش‌بینی نشده است؟.

وی در ادامه به مشکلات ساختاری در حوزه حمل‌ونقل عمومی پرداخت و اظهار کرد: در گذشته، اتوبوس‌ها در اختیار شرکت واحد بود و این شرکت رانندگان را استخدام می‌کرد. اما بعدها شورا مصوب کرد که بخشی از این ناوگان به بخش خصوصی واگذار شود. با این حال، امروز همان مصوبه نادیده گرفته شده است. ۶۰ درصد ناوگان باید در اختیار بخش خصوصی باشد و درآمد آن به شهرداری برگردد؛ اما این موضوع در بودجه دیده نشده است. نتیجه آن این شده که اتوبوس‌ها خریداری شده اما بلااستفاده در پارکینگ مانده‌اند و احتمالاً شهرداری دوباره برای آن‌ها راننده استخدام خواهد کرد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تأکید کرد: اگر اتوبوس‌ها طبق مصوبه شورا به بخش خصوصی واگذار شوند؛ ۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد برای شهرداری ایجاد خواهد شد. در مورد تاکسی‌های برقی نیز حداقل ۲۴۰۰ میلیارد تومان درآمد در سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی می‌شود؛ بدون اینکه شهرداری در این سال نیاز به پرداخت اقساط داشته باشد پرداخت اقساط این تاکسی‌ها از سال ۱۴۰۵ آغاز می‌شود، بنابراین ما در سال آینده مشکل تأمین منابع نخواهیم داشت.

وی در ادامه به سیاست‌های شهرداری در فروش املاک اشاره کرد و گفت: لازم است از فروش املاک شهرداری که دارایی‌های ماندگار شهر محسوب می‌شوند؛ جلوگیری کنیم یا آن را کاهش دهیم. در عوض، فروش اموال منقول را افزایش دهیم. برای مثال، ۲۰۰ میلیارد تومان برای فروش اموال منقول در نظر گرفته شده که نیاز به بازنگری دارد.

وی با اشاره به وضعیت تاکسی‌های وارداتی گفت: هیچ ابهامی در این موضوع وجود ندارد؛ تاکسی‌های جدید باید بدون هیچ حاشیه‌ای، مستقیماً به رانندگان زحمتکش شهر تهران واگذار شوند. اگر این فرآیند به درستی اجرا شود، ۲۴۰۰ میلیارد تومان درآمد از این محل حاصل خواهد شد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با انتقاد از تصمیمات جدید در حوزه تاکسیرانی افزود: شهرداری قرار بود برای مقابله با بدعهدی شرکت‌های خودروساز، خود اقدام به واردات تاکسی کند. حالا چه شده که به جای واگذاری تاکسی‌ها، به دنبال تنظیم دستورالعمل‌های جدید است؟ آیا شهرداری قصد دارد خودش تاکسی‌داری کند؟ تاکسی‌ها وارد شده‌اند و فرآیند جایگزینی خودروهای فرسوده باید بدون وقفه انجام شود. رانندگان باید خودروی جدید را از شهرداری تحویل بگیرند و هزینه آن را پرداخت کنند.

تشکری هاشمی با تأکید بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: در مورد اتوبوس‌ها نیز باید منطقی عمل کنیم. اگر بخش خصوصی نمی‌تواند اتوبوس ۱۵ میلیارد تومانی بخرد؛ باید یک مهلت مشخص دو تا سه‌ماهه تعیین شود تا شرایط به درستی بررسی و سپس تصویب شود. ما نباید بخش خصوصی را رقیب یا مزاحم بدانیم، بلکه باید از ورود آن‌ها به این عرصه استقبال کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: اگر غیر از این عمل شود، دچار انحراف شده‌ایم. ۲۴۰۰ میلیارد تومان باید برای تاکسی‌ها در بودجه تصویب شود و در خصوص اتوبوس‌ها نیز باید با دقت و تخصص بیشتری تصمیم‌گیری کنیم.

نظر شما